Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

i don't want to swim forever

https://www.youtube.com/watch?v=DosgRM1l_cY

Ακούγεται λυπηρό αλλά δεν είναι.

Η Πηγή λέει να μην κολυμπάς, να πηγαίνεις με το κύμα. Ξέρω πως θα πει οτι δε λέει αυτό, αλλά αυτό λέει. Και διαφωνούμε έντονα κάποιες φορές γιατί εγώ λέω πως πρέπει να κολυμπάμε, όχι για πάντα ίσως, αλλά πρέπει να κολυμπάμε, να κολυμπάμε μέχρι να φτάσουμε στην ακτή που πηγαίνουμε.

Να κολυμπάμε με το ρεύμα κόντρα, με το ρεύμα μαζί, χωρίς ρεύμα, κάνοντας το ρεύμα να γυρίσει εξαιτίας των αλλεπάλληλων κινήσεων των χεριών και των ποδιών, εκεί που μοιάζουν όλοι να υποβαθμίζουν τα χέρια και τα πόδια, αυτά άλλαξαν και αλλάζουν τα ρεύματα.

Και η Πηγή λέει να μην κολυμπάμε πολύ γιατί κάνει καλό να αφήνεις το ρεύμα να σε πηγαίνει για μέχρι να νιώσεις έτοιμος να κολυμπήσεις ξανά. Όμως κάνει λες και δεν ξέρει οτι όσο τ' αφήνεις θα σ' αφήνει, και κάνει πως δεν ξέρει οτι από σένα μπορεί να κρατιούνται κι άλλοι κι έτσι άμα δεν κολυμπάς εσύ δεν θα κολυμπήσει κανείς και το ρεύμα μπορεί να σε βγάλει σε έρημα νησιά με αστακοτέρατα και ηλεκτροφόρα χέλια, ενώ αν κολυμπήσεις μπορεί να βγεις κάπου καλά, σίγουρα θα βγεις κάπου καλύτερα και μετά ίσως ξαναπέσεις στη θάλασσα, με την εμπειρία σου θα κολυμπήσεις ξανά και ξανά και μπορεί τελικά να σταματήσεις να κολυμπάς, μπορεί τελικά να μη χρειαστεί να κολυμπάς για πάντα.

Η Πηγή με κοροιδεύει επειδή πιστεύω οτι πρέπει να κολυμπάς. Και με κοροιδεύει που κολυμπάω, νομίζει οτι οι ακτές που πηγαίνω είναι ίδιες με τις υπόλοιπες, οτι όπου κι αν πας θα είναι το ίδιο αρκεί να νιώθεις καλά με το κολύμπι σου ή το μη κολύμπι σου.

Και δεν καταφέρνω ποτέ να εξηγήσω στην Πηγή οτι όταν κάνει κρύο θέλω να πεθάνω, και μέσα στο νερό, Πηγή, κάνει κρύο και πρέπει να κολυμπήσω για να ζεσταθώ, πρέπει να κολυμπήσω για να βγω σε μια ζεστή παραλία, δεν έχω καταφέρει ποτέ να εξηγήσω τι σημαίνει η παραλία για μένα, τι σημαίνει ο κρύος ωκεανός για μένα, τι σημαίνει για μένα να κολυμπάω, να κολυμπάνε και οι άλλοι δίπλα μου.

Είναι ξεκάθαρο για μένα αλλά στο λέω και σένα Πηγή οτι δεν θέλω να κολυμπάω για πάντα. Σκοπός μου είναι η παραλία, ή κάποια κοντινή παραλία για να βγω πιο εύκολα. Δεν θέλω να κολυμπάω, θέλω να κάθομαι και να με πηγαίνει το ρεύμα γιατί σίγουρα θα με πάει κάπου κοντά σε άλλα συντρίμια και θα πούμε γεια με τα άλλα συντρίμια, αλλά αυτό που θέλω κι ας με κοροιδεύεις Πηγή είναι οτι εγώ θέλω να μαζέψω τα συντρίμια, να φτιάξουμε μια συντριμική σχεδία και να βάλουμε σκοπό να πάμε στην παραλία μας, και εκεί να φτιάξουμε και σπίτια και δρόμους και λιμάνι για να έρθουν και άλλοι και μια μεγάλη πυρά θα καίει να τη βλέπουν όλα τα υπόλοιπα συντρίμια που πλέουν στον μεγάλο ωκεανό και να έρχονται, κάθε μέρα θέλω να χαιρετάω συντρίμια, να τους χαμογελάω όταν θα σέρνονται στην άμμο, προσπαθώντας να ξεκολλήσουν από το νερό, να απλώνω χέρια να σηκώνονται και να πηγαίνουμε στη μεγάλη πυρά να ζεσταθούμε και η τελευταία τους σκέψη για κρύο να εξανεμίζεται κοντά μου.

Ξέρω Πηγή οτι θα με κοροιδεύεις και μετά αλλά εγώ θα μείνω σε κάποια πράγματα 10 χρονών με το πείσμα 80άρη.

Survivor μέσα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου