Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ο χ τ ώ ώ ρ ε ς




Παράγραφος πρώτη,

Υπότιτλος: («κάνουμε ό,τι μπορούμε με το χρόνο που μας δίνεται, αλλά στο τέλος ο κόσμος μας τον παίρνει όλο πίσω, σωστά;»)

                Θα γινόμουνα εξερευνητής. Να πάω σε ένα μέρος εύκρατου κλίματος, με πολλά δέντρα και βουνά για να περπατήσω. Έχει τύχει, γιατί μόνο θα τύχει, κι έχω δει κάποιες φορές ωραία τοπία. Κι έχει τύχει τις πιο πολλές φορές να τα δω μόνος μου. Αν είχα αληθινό ταλέντο θα προσπαθούσα να σας τα περιγράψω αλλά δεν έχω. Και δεν πειράζει κιόλας. Όταν έφτασα στη Θήβα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη(και χρησιμοποιώ τις υπερβολές πολύ δύσκολα). Όταν έφυγα ήμουν ο πιο δυστυχισμένος. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------. Γιατί πάντα ξεκινάω μόνος μου να δω τι υπάρχει πίσω από τον τάδε λόφο, πέρα από τον πέρα δρόμο; Γιατί δεν ακολουθεί κανείς; Δεν κάνω καλή παρέα;

Παράγραφος δεύτερη,

Υπότιτλος: («Εσύ θα κάνεις το καλύτερο για σένα, εγώ θα κάνω το καλύτερο για μένα και να δούμε στο τέλος ποιος θα πάρει τη χήνα»)

15:32:04  Άνοιξε παράθυρο – πάρε το κομμάτι(προσοχή καίει) – κλείσε το παράθυρο(γρήγορα!) – άφησε το κομμάτι στον πάγκο να κρυώσει μαζί με τα άλλα – πάρε το τελευταίο της σειράς(το πιο κρύο) – ξύσε με το μαχαιράκι τα παράταιρα(πρόσεχε μην κοπείς) – βάλτο στο κουτί(πόσα έχεις τώρα;) – 17.

15:32:37  Άνοιξε παράθυρο – πάρε το κομμάτι(προσοχή καίει) – κλείσε το παράθυρο(γρήγορα!) – άφησε το κομμάτι στον πάγκο να κρυώσει μαζί με τα άλλα – πάρε το τελευταίο της σειράς(το πιο κρύο) – ξύσε με το μαχαιράκι τα παράταιρα(πρόσεχε μην κοπείς) – βάλτο στο κουτί(πόσα έχεις τώρα;) – 18.
(θεέμουδιψάω)
15:33:10  Άνοιξε παράθυρο – πάρε το κομμάτι(προσοχή καίει) – κλείσε το παράθυρο(γρήγορα!) – άφησε το κομμάτι στον πάγκο να κρυώσει μαζί με τα άλλα – πάρε το τελευταίο της σειράς(το πιο κρύο) – ξύσε με το μαχαιράκι τα παράταιρα(πρόσεχε μην κοπείς) – βάλτο στο κουτί(πόσα έχεις τώρα;) – 19.

15:33:43  Άνοιξε παράθυρο – πάρε το κομμάτι(προσοχή καίει) – κλείσε το παράθυρο(γρήγορα!) – άφησε το κομμάτι στον πάγκο να κρυώσει μαζί με τα άλλα – πάρε το τελευταίο της σειράς(το πιο κρύο) – ξύσε με το μαχαιράκι τα παράταιρα(πρόσεχε μην κοπείς) – βάλτο στο κουτί(πόσα έχεις τώρα;) – 20.
«Ο Αμίρ να επικοινωνήσει με το 112!»
15:34:16  Άνοιξε παράθυρο – πάρε το κομμάτι(προσοχή καίει) – κλείσε το παράθυρο(γρήγορα!) – άφησε το κομμάτι στον πάγκο να κρυώσει μαζί με τα άλλα – πάρε το τελευταίο της σειράς(το πιο κρύο) – ξύσε με το μαχαιράκι τα παράταιρα(πρόσεχε μην κοπείς) – βάλτο στο κουτί(πόσα έχεις τώρα;) – 21.

15:39:53  Άνοιξε παράθυρο – πάρε το κομμάτι(προσοχή καίει) – κλείσε το παράθυρο(γρήγορα!) – άφησε το κομμάτι στον πάγκο να κρυώσει μαζί με τα άλλα – πάρε το τελευταίο της σειράς(το πιο κρύο) – ξύσε με το μαχαιράκι τα παράταιρα(πρόσεχε μην κοπείς) – βάλτο στο κουτί(πόσα έχεις τώρα;) – 32.

15:40:36  Άνοιξε παράθυρο – πάρε το κομμάτι(προσοχή καίει) – κλείσε το παράθυρο(γρήγορα!) – άφησε το κομμάτι στον πάγκο να κρυώσει μαζί με τα άλλα – πάρε το τελευταίο της σειράς(το πιο κρύο) – ξύσε με το μαχαιράκι τα παράταιρα(πρόσεχε μην κοπείς) – βάλτο στο κουτί(πόσα έχεις τώρα;) – 33.
(τιώραείναι;)
16:02:55  Άνοιξε παράθυρο – πάρε το κομμάτι(προσοχή καίει) – κλείσε το παράθυρο(γρήγορα!) – άφησε το κομμάτι στον πάγκο να κρυώσει μαζί με τα άλλα – πάρε το τελευταίο της σειράς(το πιο κρύο) – ξύσε με το μαχαιράκι τα παράταιρα(πρόσεχε μην κοπείς) – βάλτο στο κουτί(πόσα έχεις τώρα;) – 74.

16:10:02  Άνοιξε παράθυρο – πάρε το κομμάτι(προσοχή καίει) – κλείσε το παράθυρο(γρήγορα!) – άφησε το κομμάτι στον πάγκο να κρυώσει μαζί με τα άλλα – πάρε το τελευταίο της σειράς(το πιο κρύο) – ξύσε με το μαχαιράκι τα παράταιρα(πρόσεχε μην κοπείς) – βάλτο στο κουτί(πόσα έχεις τώρα;) – 88.

16:16:07  Άνοιξε παράθυρο – πάρε το κομμάτι(προσοχή καίει) – κλείσε το παράθυρο(γρήγορα!) – άφησε το κομμάτι στον πάγκο να κρυώσει μαζί με τα άλλα – πάρε το τελευταίο της σειράς(το πιο κρύο) – ξύσε με το μαχαιράκι τα παράταιρα(πρόσεχε μην κοπείς) – βάλτο στο κουτί(πόσα έχεις τώρα;) – 99.
(γρήγορακαινούργιακούτα)
16:17:08  Άνοιξε παράθυρο – πάρε το κομμάτι(προσοχή καίει) – κλείσε το παράθυρο(γρήγορα!) – άφησε το κομμάτι στον πάγκο να κρυώσει μαζί με τα άλλα – πάρε το τελευταίο της σειράς(το πιο κρύο) – ξύσε με το μαχαιράκι τα παράταιρα(πρόσεχε μην κοπείς) – βάλτο στο κουτί(πόσα έχεις τώρα;) – 1.

Ναι. Αυτό για 8 ώρες.

Παράγραφος τρίτη,

Υπότιτλος: («Δεν έχω γνωρίσει χειρότερο άνθρωπο από εμένα, στο λέω. Από την άλλη όμως δεν έχω γνωρίσει και άλλο άνθρωπο»)

Για αυτό μιλώ μόνο σε μένα
για μένα
και για σένα
και για όλους τους υπόλοιπους.

Και για αυτό είναι  οι τρεις στροφές χαμένες,
έτσι,
γιατί τις έσβησα.

Γνώρισα ανθρώπους που είναι διαφορετικοί,
αυτοί οι συγκεκριμένοι δεν με θέλουν για παρέα,
δεν έχω ξανασυναντήσει όμοιους τους,
έχεις ξανακούσει εσύ ανθρώπους
να μη θέλουν να με κάνουνε παρέα;

 Ξεφεύγω από το στυλ του θλιμμένου
γιατί δεν είμαι,
και κυρίως,
γιατί δεν πουλάει τόσο πια

θα λέω αστεία,
θα γελάτε,
θα γελάω,
θα περνάτε καλά,
θα γελάω,
θα μεγαλώνετε,
θα γελάω,
θα ωριμάζετε,
θα γελάω,
θα γερνάτε,
θα γελάω,
θα σωριάζεστε,
θα γελάω,
θα είστε νεκροί,
κι εγώ ακόμα θα γελάω.

Όχι από κακία,
αλλά από απλή αγορίστικη απροσεξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου