Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Βλέποντας και κάνοντας



Έκανα ζουμ στο word. Θέλω να τα βλέπω όλα τόσο καθαρά. Έχω τόσα χρόνια μυωπία που μου έχει λείψει να βλέπω τα πράγματα με κάθε λεπτομέρεια. Μόνο αν πλησιάζω στα 15 εκατοστά πια μπορώ να δω καλά. Άμα πλησιάσω όμως βλέπω καλύτερα από ότι με γυαλιά ή φακούς. 

Βλέπω.

Βλέπω τη μύτη του διαβήτη. Βλέπω το σημείο που τελειώνει η μύτη. Αυτό το μικρό σημείο που είναι αρκετά μυτερό για τη δουλειά που το θέλω. Όχι πολύ μυτερό γιατί είμαι κότα, όχι πολύ στομωμένο γιατί θα κάνω σημάδι. Δεν με ενοχλούν τα σημάδια, απλά κάποια στιγμή, κάποιος θα τα δει και θα ρωτήσει. 

Βλέπω.

Βλέπω το χέρι μου να το κρατάει και να πλησιάζει στο σημείο. Πλησιάζει αργά. Πιέζω αρκετά, αλλά όχι τόσο ώστε να τρυπήσω. Απλά πιέζω. Η επιφάνεια υποχωρεί σχεδόν μισό εκατοστό και προειδοποιούμαι να μην επιμείνω γιατί θα τρυπήσει. Δεν θέλω να κάνω τρύπα, γίνεται ενοχλητική μετά από λίγη ώρα.

Κάνω.

Αρχίζω να σέρνω τη βελονίτσα, αργά γιατί αν το κάνω γρήγορα η δουλειά δεν θα γίνει σωστά. Σέρνω αργά αργά τον διαβήτη. Κάποιοι θα σου πουν ότι εδώ είναι το καλύτερο. Δεν είναι εδώ. Όσο σέρνεται, μια μικρή ενόχληση είναι λογική, μην ανησυχείς. Έχεις δει και χειρότερα.

Κάνω.

Κάποια στιγμή περίπου 150 μοίρες πιο μετά σταματάς. Από τη ζέστη καταλαβαίνεις αν έκανες σωστή δουλειά. Από τη ζέστη πρώτα γιατί, το χρώμα έρχεται πιο μετά και μπορεί να μην έχεις χρόνο να περιμένεις. Αν ζεσταίνεσαι αρκετά(να καίγεσαι μη σου πω) τότε έχεις κάνει σωστή δουλειά. Η εικαστική σου παρέμβαση είναι επαρκής. Επίσης, ένα άλλο δείγμα είναι να βλέπεις στο μονοπάτι που χάραξες και λίγα συντρίμμια δεξιά και αριστερά. Θα καταλάβεις τι εννοώ όταν τα δεις. 

Βλέπω ξανά.

Αν έχω χρόνο βλέπω. Παρατηρώ. Βλέπεις σιγά σιγά το χρώμα να επεμβαίνει, να αναδύεται σχεδόν θεαματικά(ανάλογα με την επίδοση σου βέβαια). Περιμένεις λίγο και γίνεται όλο και πιο έντονο, όλο και πιο έντονο. Πέτυχες.

Κάνω ξανά.

Κατεβαίνεις 3-4 εκατοστά πιο κάτω και επαναλαμβάνεις με προσαρμοσμένη ένταση. Αν είσαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, την ίδια. Αν δεν είσαι, πιο δυνατά. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου